8. juli, Ahe atollen

9. juli 2013 | By | 1 Comment
Efter nogle super hyggelige dage her på Ahe atollen i Tuamotu (nogle atoller mellem Marquesas og Tahiti) sejler vi videre i aften, når tidevandet løber ud af atollen. Så skal vi til næste atol Rangiroa. Der skulle være en lidt større landsby, og noget af Stillehavets bedste strømdykning. De unge håber på en bar 😉 Her på Ahe kan man ikke en gang købe en øl… Vi bader i det turkise vand, og JG syntes det er lidt koldt. Det er 32 grader. Vi får jo nok et kuldechok, når vi kommer hjem. En atol er en sunken vulkan. Så hver atol er små aflange øer i en kæmpe, kæmpe oval cirkel, her på Ahe er den 25 km på den lange led og 10 km på den brede led. Med kun ét ‘hul’ ud. Der er stadig hav mellem øerne, men ikke dybere end 1-2 meter, med koraller under. Her er ikke så dybt herinde, men på ydersiden af revet, er der flere tusinde meter dybt. Vi ligger lige ved siden af Felizia fra Norge, der har tre børn på 1, 3 og 5 år. Så vi hygger meget sammen. I går da børnene var lagt, kom Maria og Jo, forældrene, over og så delte vi en flaske portvin, de havde fra Portugal, samt JGs fæle, meget røgede whisky. I forgårs kom de alle over til middag, og da børnene blev lagt klokken 19:30, fik vi også tid til hyggelige sejlerhistorier.. Casper og Chris tager desværre hjem d. 16. juli fra Papeete, men Emily og Emilie vil have så meget sol som muligt, inden de starter på Virum Gymnasium – så de bliver lidt længere.

Filed in: Sejltur 2012-13

About the Author (Author Profile)

Comments (1)

 1. Claes Aller

  Ship Ohoy Lady Emily!
  Jeg syntes i er blandt de sejeste af de seje!!!
  Jeg ved jeg har sagt det før! Jeg er bare så stolt af jer!!!
  Tænk også hvilken fantastisk start på livet i giver tvillingerne, helt exeptionellllll.
  Nå! Feddersen havde tabt sig betydeligt under togted i troperne. Cirkeline, hans kone, mente det klædte ham. Hun og Baronessen havde også tabt sig, påstod hun. Ikke noget Feddersen havde bemærket, heller ikke når de sov sammen. Men, jo jo, Cirkeline havde tabt sig, det kunne hun jo mærke på sit tøj og det samme havde Baronesse Lise. Feddersen var ikke syg med noget som helst af det han påstod. Han skulle bare slappe af og nyde sydhavs’øerne og deres befolkninger.
  Men Feddersen var ikke glad, selvom han måtte indrømme at han så yngre ud. Baron Steen Flææk von Flintehagen havde også nævnt det flere gange og var begyndt at kalde Feddersen for: ‘Unge Feddersen’. Han begrundede vægttabet på vinen. Her i varmen drak de ikke lige så meget rødvin som hjemme, men mere hvidvin, rose og kolde drinks. Feddersen havde bare ikke den samme appetit i varmmen. Han mente iøvrigt at selerne, han blev nød til at bære til alle bukser også hans favorit badebukser med de blå og hvide striber, var irriterende og i vejen. Han ville ikke sy sit tøj om, næ hellere arbejde for at få kampvægten tilbage.
  Han rottede sig sammen med bådens bager og begyndte at eksperimentere med Crossainten, hans ynglings morgenmad, natmad og snack. Han ville have den mere smørholdig, ikke kun dobbelt op. Nej smørmængden skulle femdobles, så der ikke skulle helt så meget smør på efter bagningen. Bageren rystede på hoved allerede før de gik igang og de næste uger blev han ved med det. Men Feddersen var stædig og ihærdig. Han gav ikke op. Deres bedste resultat, som samtlige kokke ombord havde æltet i timevis hver især og lagt i tusindvis af lag oven på sig selv, lignede mest af alt små mexicanske taco’s i skysovs efter bagning.
  Feddersen, som var den eneste som ville spise dem, sagde at de smagt lidt af crossaint lige i starten når de smeltede i munden, inden de klumpede sammen og klistrede sig fast på indersiden af tænderne, i en sådan grad at de skulle skrabes af. Bedst til dette job var hammersiden et tagpapsøm.
  Feddersen’s humør blev heller ikke bedre når den lille Baron Jr. Kom på besøg hele tiden klædt ud som pige og med øreringe i begge øre. En vane han havde tillagt sig siden de kom til sydhavs’øerne, til tvillingernes store begejstring og Baronens og Feddersens ærgelse og bekymring.
  Fortsat god vind og tur!!!
  Over Pirat Spotteren
  PS Sumo Piraterne er godt mopsede, sultne og på vej sydover. De har hørt om jeres fiskefyldte fryser, hvilket har givet dem et mål. Så hold udkik!!!

Leave a Reply

Trackback URL | RSS Feed for This Entry