Tonga den 29. juni

1. juli 2014 | By | Add a Comment
Så er vi stukket af fra det hele, som jeg regner med at mange gør nu her i ferietiden. Og for de, der bliver hjemme i gamle Danmark, håber jeg at I må få en dejlig solrig dansk sommer. Med iskager, lange sommeraftner og oceaner af tid med dem man elsker. Det var fantastisk at se båden igen. Og nu er det allerede som om, vi aldrig var fra borde. Marco og Louis, nu 3 ½ år gamle, fiser rundt og genkender begejstret det hele. Og man sover dejligt i vores kahyt til bølgernes klukken. Ja, vi er endelig nået her til Kongeriget Tonga. Efter 1 års planlægning. Jeg har altid drømt om at komme til Tonga. Da jeg i 1986 kørte ned gennem Afrika i en gammel Magirus, sammen med 10 unge, var der en gammel sømand med der hed Fred. Han ejede hammeren i Tivoli og på Bakken. Og hver vinter rejste han ud af Danmark til varmere himmelstrøg. Han havde sejlet jorden rundt 3 gange på containerskibe. Fred fortalte, at hans yndlingssted på jorden var Tonga. Og her er jeg så; – 28 år senere. Og her er dejligt. Virkelig, virkelig dejligt. På det lille marked går nogle stadig rundt i bastskørter. Vi ligger for anker ud for den skønneste strand, med turkist varmt vand, kokospalmer og en lille restaurant lavet af bambus, Mammas Yacht Club. Mamma er stor som et hus, og det samme er de andre kvinder der hænger ud på baren. I loftet hænger en masse sejlerflag og vidner om mange forbipasserende sejlskibe og mange festelige aftener. Marco og Louis har badet hele formiddagen, og efter en frokost på ”Mammas” ligger de nu og sover sødt i deres små køjer 😉

Filed in: Sejltur 2014

About the Author (Author Profile)

Leave a Reply

Trackback URL | RSS Feed for This Entry