Tonga den 29. juni

1. juli 2014 | By | 2 Comments
Så er vi stukket af fra det hele, som jeg regner med at mange gør nu her i ferietiden. Og for de, der bliver hjemme i gamle Danmark, håber jeg at I må få en dejlig solrig dansk sommer. Med iskager, lange sommeraftner og oceaner af tid med dem man elsker. Det var fantastisk at se båden igen. Og nu er det allerede som om, vi aldrig var fra borde. Marco og Louis, nu 3 ½ år gamle, fiser rundt og genkender begejstret det hele. Og man sover dejligt i vores kahyt til bølgernes klukken. Ja, vi er endelig nået her til Kongeriget Tonga. Efter 1 års planlægning. Jeg har altid drømt om at komme til Tonga. Da jeg i 1986 kørte ned gennem Afrika i en gammel Magirus, sammen med 10 unge, var der en gammel sømand med der hed Fred. Han ejede hammeren i Tivoli og på Bakken. Og hver vinter rejste han ud af Danmark til varmere himmelstrøg. Han havde sejlet jorden rundt 3 gange på containerskibe. Fred fortalte, at hans yndlingssted på jorden var Tonga. Og her er jeg så; – 28 år senere. Og her er dejligt. Virkelig, virkelig dejligt. På det lille marked går nogle stadig rundt i bastskørter. Vi ligger for anker ud for den skønneste strand, med turkist varmt vand, kokospalmer og en lille restaurant lavet af bambus, Mammas Yacht Club. Mamma er stor som et hus, og det samme er de andre kvinder der hænger ud på baren. I loftet hænger en masse sejlerflag og vidner om mange forbipasserende sejlskibe og mange festelige aftener. Marco og Louis har badet hele formiddagen, og efter en frokost på ”Mammas” ligger de nu og sover sødt i deres små køjer 😉

Filed in: Sejltur 2014

About the Author (Author Profile)

Comments (2)

 1. Claes Aller

  Velkommen ombord allesammen!!!
  Før i sætter jer ned og åbner en flaske kølig Rose’, bør i lige anskaffe et par skibs katte.
  Jeg har hørt rygter fra en afhoppet Sumo-pirat; Sumo-piraterne og Virus-piraterne har sidste år bortført en amerikansk genforsker, Joe Johnson.
  Piraterne har derefter tvunget Joe til at gensplejset en rotte med både Sumo- og Virus-pirat gener.
  Desværre for piraterne, opfører de nye Rotte-pirater sig ikke som planlagt. For det første vil de ikke aflevere byttet når de først har fået fingrene i det. Faktisk duer de slet ikke til at stjæle, de kan meget bedre lide bare at flytte rundt på ting. For det andet ønsker de slet ikke at klæde sig som pirater, drikke rom eller spise rå fisk. Næ, de klæder sig i røde shorts, med røde seler, røde knæstrømper, sorte træsko, hvid skjorte og en rød nisselignende hue. Ja de ligner faktisk små nisser. De elsker også risengrød.
  Sumo- og Virus-piraterne blev så trætte af de nye “Nisse-pirater” at de lod dem gå planken ud, dog ned i en lille gummibåd, ud for Papeete på Tahiti.
  De små Nisse-pirater blev sidst set da de kravlede ombord på flere sejlskibe, deriblandt Lady Emily.
  Så hvis i vil dem til livs, må i nok skaffe et par katte eller nogle rotter, som også spiser sine mærkelige små halvfætre, med stor forhøjelse.
  Sumo- og Virus-piraterne har dog fortrudt at de overhoved skabte disse små væsner, for nu kan de ikke finde noget som helst ombord længere. Ikke engang køleskabet med de rå fisk kan de finde. Nisse-piraterne har simpelthen forflyttet alt ombord da de hørte at de skulle agterudsejles ved Tahiti.
  Så vær’ på vagt eller anskaf jer et par husdyr til den videre færd.
  Ellers må i prøve at blive venner med dem. Risengrød hjælper!!!
  Knus og god vind
  Piratspotter-Båt

 2. Anders

  Det lyder da som et skønt sommertogt. Jeg håber det bedste for jer og at I får mange skønne oplevelser med båden. Hils kaptajnen og Ronna, og nyd nu de skønne steder. Her er det min sidste dag på job inden ferien, og endeligt er der varslet godt vejr og hedebølge.

  Jeg kunne godt bruge et glas kølig rosé i stævnen og en smuk solnedgang.

  Jeg håber, at i finder noget godt at spise derude, der var vel næppe så mange beskøjter ombord med den kaptajn alene dér i 9 måneder? Et lille tips er noget billigt toastbrød og et par glas ananasmarmelade samt lidt grøn the – så er han såmænd meget tilfreds. Især hvis der er lidt småkager der kan nat-gnaskes!

  Sommerhilsner og snart tid til terrassevin

Leave a Reply

Trackback URL | RSS Feed for This Entry