2014 08 07 Vauvau (Tonga)

9. juli 2014 | By | 1 Comment
2014 08 07 Vauvau (Tonga) Det var et fantastisk dyk i et kæmpe grotte system ved Eua, de sydlige Tongaøer. Det var lidt vildt at komme i fra den lille lokale båd. I det jeg ramte vandet, røg jeg 200 meter væk med strømmen. ”No air in the vest” sagde dykkermasteren. ”We go straight down”, men det var lettere sagt end gjort. Ulrik valgte ikke at dykke, på grund af strømmen og de enorme bølger. Og det var da heller ikke let at komme op i båden bagefter. Der var ingen stige… This is TONGA! Men waaaaw et dyk. Vi kom længere og længere ind, og der var til sidst helt mørkt. Jean-Gab filmede, så vi kunne dog se lidt ved hans lys. Da vi kom rundt om et hjørne, strålede solen ned fra et hul i klipperne 30 meter over os. Der var hummere og lanternefisk, der svømmere med små ’lys’. Der var meget idyllisk. Og visibiliteten var fantastisk. Fra Eua, sejlede vi to døgn her op nordpå til Vauvau. Her er også paradis. I går havde kongen fødselsdag, så alle dansede i gaderne. Det var sjovt. Hver morgen svømmer vi et par gange rundt om båden, inden morgen kaffen. Herligt. I morgen kommer min elskede datter Emily – og reservedatter Emilie. Juuuhuuu!

Filed in: Sejltur 2014

About the Author (Author Profile)

Bettina Aller er eventyrer og direktør i medievirksomheden Aller Media, som hun også er medejer af. Hun har rejst verden rundt, krydset jungler, besteget bjerge, kravlet ned i vulkaner (DR1 "Med Aller i vulkanerne") og krydset Grøndlands indlandsis i 1999 på ski. Bettina er den første dansker der har gået på ski til Nordpolen i 2004, sammen med sin mand Jean-Gabriel Leynaud. Ekspeditionen varede 60 dage. I 2006 krydsede de Polarhavet fra Sibirien via Nordpolen til Canada, lige ledes på ski med pulk, kun de to. 1700 km. på 99 dage. Begge ekspeditioner er af Jean Gabriel optaget på film og sendt på DR1, TV2, Discovery Channel og National Geographic under titlerne “Lovers on the ice” og “99 days on the ice". Hun har skrevet to bøger,"Til Nordpolen -Mit vildeste eventyr" og "Bettina Aller på flere eventyr" har i alt været på seks nordpolsekspeditioner. Bettina Aller har to børn, Christopher Aller Simonsen (1993) og Emily Aller Simonsen (1996), fra sit første ægteskab med Ole Simonsen. Dem har hun haft med ude på mange eventyr i Borneo, Thailand, Tibet, Kina, Vietnam, Ny Guinea (Irian Jaya) m.f. De lavede også en film til DR1 om sidst nævnte tur: "Rejsen til Papua". Hun er i andet ægteskab gift med den franske freelance-fotograf Jean Gabriel Leynaud, med hvem hun har tvillingerne Marco og Louis.

Comments (1)

 1. Claes Aller

  Ship ohoy Lady Emily!
  Det er godt at i nyder omgivelserne, top og bund. At få vand i ørene er både sundt og godt, specielt for sindet og for sjælen, men også for at få hoved rengjort de dybt liggende lagre af ørevoks.
  Ingen af pirat kaptajnerne kan finde deres nøgler. De ligger derfor stadig og driver rundt omkring Tahiti og forbander deres gensplejsnings eksperimenter. De kan heller ikke finde de sidste Nisse pirater ombord på deres egne skibe.
  De er dog fundet og smidt overbord, men adskillige af de store “almindelige” pirater synes det er så sjov at se kaptajnen når han er hidsig. derfor går de, på skift, og gemmer han’s ting alle mulige steder.
  Så mens kaptajnen går sydende og hvæsende rundt på broen og nedkalder de allerværste straffe og forbandelser over Nisse piraterne, så går halvdelen af besætningen og griner i skæget, bag hans ryg.
  Bedst er det lige efter at kaptajnen har trådt i en af de mange skåle med rissengrød som han har fået sat frem over hele skibet, for at prøve at vinde nissernes gunst.
  I ønskes en herlig videre rejse med god vind, hygge og god vin.
  Knus Piratspotter-Båt

Leave a Reply

Trackback URL | RSS Feed for This Entry